Kotiček znanja

Dvižna oprema

Dvižna oprema

Dvižna oprema se deli na verige, jeklenice, trakove, dvižne pripomočke in dviži pribor. Verige, jeklenice in trakove se uporabljajo za dvigovanje, vlečenje, pritrditev,… Dvižne pripomočke in pribor pa uporablajmo kot končne točke oz. kot pritrdila. Dvižna oprema je nepogrešljiv partner pri delu s tovorom.

Jeklenice

Jeklenice so srednji kompromis med trakovi in verigami. So fleksibilne, relativno lahke, odporne na zunanje dejavnike in enostavne za uporabo. Jeklenice se lahko zaključi na številne načine, ki so odvisni od uporabe.

Naša delitev jeklenic:

Več o jeklenicah si lahko preberete tukaj.

Jeklenice
Bremenska veriga G100

Verige

Verige so primirne za uporabo, ko je odpornost na zunanje dejavnike zelo pomembna. V primerjavi s jeklenicami se ne poškodujejo ob prekomirnem zvijanju, ne nastane poškodb jedra,… s časom se verige samo znotraj čelna obrabijo zaradi prekomirnega trenja med členi. Takrat je potrebno verigo zamenjati z novo.

Verige v naši ponudbi:

Več o dvigovanju z verigami si lahko preberete tukaj.

Trakovi ali gurtne

Trakovi ali gurtne imajo prednost v svoji nižji teži v primerjavi s jeklenicami in verigami. Trakove delimo na povezovalne in dvižne trakove. Trakove se lahko prav tako kot jeklenice in verige sestavi v bremenske z enim ali več kraki.

Naša delitev trakov/gurten:

Več o trakovih/gurtnah si lahko preberete tukaj.

Trakovi
Dvižni pribor

Dvižni pribor

Dvižni pribor je nepogrešljiv pri dvigovanju, vlečenju, pritrjevanju,… tovora. Pod dvižni pribor spadajo:

Dvižni pribor se uporablja v kombinaciji s trakovi, verigami, jeklenicami in drugimi predmeti.

Dvižni pripomočki

Pod dvižne pripomočke (ang. Below the hook) štejemo dvižne naprave, ki nam olajšajo delo. Tukaj dobimo naprave kot:

V spletni ponudbi nimamo celotnega asortmaja. V primiru zanimanja pa smo vam dosegljivi na našem email naslovu: marmet@siol.net.

Dvižni pripomočki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.